Eurocup v Prešove vyhrali mladí barmani z Námestova

30.10.2003 Celý región

Dominik Sumega zo Stredného odborného učilišťa spotrebného družstva Jednota v Námestove sa stal 28. októbra absolútnym víťazom 11. ročníka medzinárodnej barm...
Dominik Sumega zo Stredného odborného učilišťa spotrebného družstva Jednota v Námestove sa stal 28. októbra absolútnym víťazom 11. ročníka medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Eurocup 2003 v Prešove. Vďaka nemu družstvo tejto školy vyhralo aj súťaž kolektívov.

Na súťaži, ktorú organizuje Hotelová akadémia (HA) v Prešove, sa tohto roku zúčastnilo 83 jednotlivcov a 42 škôl, pričom medzi súťažiacimi družstvami bolo aj 13 zahraničia, a to z Poľska, Ukrajiny, Nemecka, Slovinska, Rakúska, Maďarska a Macedónska. Riaditeľ HA Prešov Jozef Šenko zvýraznil, že v prvom ročníku Eurocup-u v roku 1993 súťažilo 13 družstiev a 39 jednotlivcov, čo v porovnaní s obsadením 11. ročníka dokumentuje veľký nárast. \"Naša súťaž sa stala atraktívnou a zaujímavou v medzinárodnom kontexte, \" dodal. Na dôvažok - Európska asociácia škôl hotelierstva a turizmu so sídlom v Luxembursku ju zaradila do oficiálneho ročného kalendára svojich podujatí.

(jj)
 

Vyberte región